top of page

Z deníčku nadšeného homeopata I 2. část

Aktualizováno: 27. 4.


 

část 2.


 

Zajímalo mě na naší podzimní přednášce, co mít doma v mé homeopatické lékárničce, když někdo onemocní. Homeopatické léky se nekazí. Takže se můžu na případné nemoci připravit. Než bych to sehnala v lékárně, asi bude lepší to mít doma, prostě si to objednám z Anglie, kde se homeopatie hodně používá a lékárny s tím počítají.




Homeopatie není jen o léčení nemoci. Je o posilování celého člověka." - Samuel Hahnemann



Na horečku

Galzamium – horečka, ale studené nohy a ruce, bude to oslabená imunita a oslabení konstituce daného člověka, zábal na končetiny pomůže, ale ne na hrudník, zábal z vlažné vody ne ze studené. Horečkou se tělo brání a likviduje viry, teplo vytvářejí játra.

Homeopatika se dají kombinovat s antibiotiky



Při pocitu: Něco na mě leze

Je dobrá tkáňová sůl Ferum Fosforikum, každou půl hodinu si dám 2 tabletky. Horečka – v těle zapálím oheň a infekce se spálí.



Když tohle si nestihnu vzít, tak potom můžu použít


Akonitum Napeus (Oměj)

Objeví se opravdu hrůzně vypadající akutní stav horečky a nemoci s momentem strachu, pomáhá na šokové stavy, je to horečka s úzkostným neklidem, u havárií se dává akonitum, dá se nemocnému dítěti i sobě kvůli strachu, používá se i na úpal a úžeh, na infekce jako laryngitida, na hrůzu z bezprostředního ohrožení, může mít pacient pocit, že se dusí


Beladona (Rulík) – Krásná dáma

Rulík obsahuje atropin a roztáhne zorničky. Beladonní horečka je rozpálená, hlava jakoby tam byly kovadliny, je to ohnivý lék, pulsuje krkavice, světloplachost, nesnáší hluk. Děti v obraze Beladony se nechtějí chovat a mají halucinace. Při streptokokové angíně, když se trefíte tímhle homeopatikem, hodinu po podání je to pryč. Angína – bolest v krku. Dítě nechce pít.


Brionia – horečka, do červena rozpálená, člověk se zhoršuje jakýmkoliv pohybem, najde si úlevovou polohu – hlavu staženou šátkem, STRAŠNĚ VADÍ JAKÝKOLIV POHYB, máme pocit, že máme výpotky na plících a vodu v koleně, strašná žízeň, a chceme hořké pití, studené hořké ve velkém množství.

Konstitučně jsou to brblové, ukotvení v materiálním světě, když jim to přestane jít, onemocní ze strachu. Ale jde jim podnikání, nejlépe ve výrobě, je tam hmota. Podráždění brblové pak říkají: nechtě mě být, nemluvte na mě, vadí jim pohyb v okolí, i záclona, že se hýbá, a malé děti si budou stěžovat, že je to pití málo hořké


Arzenikum Album – (Arzen) - na akutní stavy horečky, bledý člověk extrémně vyčerpaný, on na rýmu umírá, strašná zima, málo vzduchu – chtějí vyvětrat, ale pak je jim zas zima, podezíravý – co mě to dáváš? , strach, že ho někdo otráví, je strašně slabý, ale nikomu nevěří. Umřu a nikdo mi nepomůže – vědomí konce. Z nosu jim moc neteče – strach o peníze, strach, že bude chudej, uspoří si aspoň tečení z nosu, ale mají ten nos rozleptaný. Průjem, strašně ho bolí břicho, ale není toho moc, jen to strašně smrdí. Když jedu do Egypta a tam dostanu druhý den průjem, beru Arzenikum, ale není to tak vážné, jak se to jeví.


Nux Vomica – živější pacienti, co budou komandovat, vletí do lékárny a chtějí všechno, budou to do sebe cpát, workoholici – vůdčí typ – spíš sólový hráč, letí jako šíp, ale jde přes mrtvoly, hodně pracují, aby si mohli odpočinout, ale neodpočinou, protože tam je vždy ještě něco jiného, hodně vydrží, tak z přepracování lehnou, ale budou chtít být rychle uzdravení.


Dopují se stimulanty: kafe, drogy, alkohol, jídlo a hodně naráz – a mají žaludeční potíže a potíže po opici.

Horečka je to zimomřivá, je tam neklid, teče z nosu – mají alergické nebo vodové rýmy.




12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page